Tisková zpráva: Firma Hoval podporuje šetrnou formu dopravy

Tento počin měl za cíl podpořit myšlenku rozvoje ekologické dopravy v České republice a současně vyjádřit vztah firmy Hoval k Lichtenštejnskému vedení mateřské společnosti ve Vaduzu. Částka, kterou věnuje firma Hoval Nadaci Partnerství na podporu programu Moravské vinařské stezky, se stanovil v závislosti na ujetém počtu kilometrů každého účastníka jízdy. Celkem tedy bude Nadaci Partnerství v nejbližších dnech předáno 3.240 Kč.
Účastníci cyklistického výletu zdolali v průběhu dne okruh o délce 40km s převýšením 500m. Trasa vedla ze sportovního areálu v Říčanech u Prahy malebným krajem, který inspiroval Josefa Ladu k vytvoření známé postavičky kocoura Mikeše, jehož příběhy protkaly dětství nejedné generace. Lesní stezky Voděhradských bučin dovedly skupinu cyklistů až na kopec Ondřejovské hvězdárny, kde absolvovali exkurzi s odborným výkladem zaměstnance Astronomického ústavu. Poutavý výklad o pozorování Slunce, hvězd a vesmírných úkazů, včetně objasnění poslání observatoře, jejího významu v astronomickém světě, rozšířil poutavou formou znalosti účastníků. Po prohlídce astrologické techniky peloton zamířil klikatými cestičkami přes Ladovu rodnou obec Hrusice zpět do říčanského areálu.
Sportovně-společenské setkání sportovní akce završilo vyhlašování vítězů sportovní akce spojené s odpoledním rautem.

Kontakt:
Adéla Lustyková, marketing manager CZ & SK, e-mail: adela.lustykova@hoval.cz; tel.: 727 871 583
Zdeňka Prokopová, PR a komunikace Greenways, e-mail: zdenka.prokopova@nap.cz; tel.: 515 903 121

Ilustrační fotografie ke stažení: http://www.hoval.cz/press/

• 6.12.2016
    Cyklisty vystřídali opraváři

Téměř 2,5 kilometrů trhlin opravují v těchto dnech zaměstnanci s...

29.11.2016
    Kam o víkendu po cyklostezce Brn...

Za betlémy do Benediktinského kláštera v Rajhradě nebo tamtéž ...

Všechny aktuality
  • prosinec 2016