Snoubení vína & sýrů

Termín a lokalita

11.1.2019
Blatnička

Organizátor

Marek Jestřabík
Blatnička
 775239684

Teoretická prezentace s degustací sýrů a vín. Ochutnávka měkkých sýrů, polotvrdých a tvrdých sýrů, s bílou plísní na povrchu, s modrou plísní uvnitř sýra, sýrů s mytou kůrou a další.
Dělení vína dle cukernatosti, nezkvasitelných sýrů, tlaku, barvy odrůd atd. Naše oblasti a jejich Terroir.
Chuťové kombinace sýrů a vína za pomocí tzv. ,,mostů“ – strategie třetího vjemu …
(džemu, vinného želé, olejů, balsamika, ovocných povidel atd.)
Prohlídka sklepního hospodářství vinařství Víno Hruška. Ochutnávka nefiltrovaných vín, včetně občerstvení.

Hlavní body kurzu:
Narození sýra
Výroba a pasterizace
Syřidla a tučnost sýrů
Tvrdost sýrů
Dělení sýrů
Skladování a správné pořadí chutí
Párování sýrů s víny
Kvalita sýrů a cena
Známe sýry a jejich původ
Naše vinařské oblasti a jejich Terroir
Dělení vína dle zbytkových cukrů, tlaku atd.
Síra a dubové sudy
Nejpěstovanější odrůdy
Dubové sudy a jejich alternativy
Teplota vína k servisu
Degustace, základy hodnocení vína

© 1996 - 2019 Nadace Partnerství. Všechna práva vyhrazena.

Design Zbyšek Podhrázský. Web by Kentico CMS.